HITT Blaricum

YOGA

YOGA

Fysieke en mentale inspanning is goed, maar het is ook belangrijk om je lichaam en geest regelmatig te ontspannen. Yoga kan daar een goede bijdrage aan leveren. Kom je om je energieker te voelen of om je ademhaling te verbeteren? Bij Blaricum’s Fit Boutique is er voor iedere doelstelling een passende yogales. Door ons gevarieerde lesaanbod haal je meer uit je lichaam, om zo energieker en fitter de dag door te komen.

GENTLE FLOW

Gentle Flow Yoga is een zachte vloeiende yogales. Het is een mildere vorm van Vinyasa Yoga. De houdingen worden in een serie uitgevoerd en aan elkaar verbonden door adem en beweging. Tevens door de variatie van de beweging en stilstaande houdingen creeer je meer spierkracht en flexibiliteit. Tevens is meer ruimte voor ontspanning. Heel goed voor beginners maar ook voor ervaren beoefenaars. Je wordt op een zachte manier energiek uitgedaagd.

YIN

Yin Yoga is een rustige vorm van Yoga. Houdingen worden langer aangehouden (3-5) minuten en zijn veelal zittend en liggend en met name het bindweefsel wordt aangesproken. Door de langere duur van de houding rekt het bindweefsel langzaam op en wordt het beter gehydrateerd. Hiermee ontstaat meer flexibiliteit en mobiliteit in de gewrichten en de spieren.

 

Op plekken in je lichaam waar blokkades kunnen zitten ontstaat meer ruimte.  Het mindfulness karakter is rustgevend. Door bewustwording van je eigen lichaam leer je voelen waar je spanning vasthoudt en hoe je deze spanning weer kun loslaten. Yin Yoga werkt door tot de diepere niveaus van het lichaam zodat er energie kan vrijkomen. Yin Yoga brengt rust en ruimte om open te kunnen observeren en reflecteren. 

OTHER CONCEPTS